< Terug naar overzicht

De werkelijke waarde van een Personal Assistant

Kent u dat? U bent zelfstandig ondernemer met personeelsleden die met u in het bedrijf zijn opgegroeid. De zaak reilt en zeilt goed. Zo goed dat de druk op u als ondernemer eigenlijk te groot wordt om alle ballen in de lucht te houden. Eigenlijk vindt u uw werk leuk maar de organisatie begint te groeien en u zult, of u wilt of niet, meer manager moeten gaan worden.

Veel ondernemers (DGA’s) vinden dit lastig. Dat is de reden waarom de groei in bedrijven vaak stagneert. De ondernemer is niet in staat om zowel zijn werk te combineren met zijn managerstaken. Jammer, want deze ondernemers zijn vaak zo goed in wat ze werkelijk doen, dat de markt schreeuwt om groei van zijn of haar diensten. Van de andere kant gaat het vaak juist op dat vlak van managen fout. De ondernemer begrijpt zijn nieuwe personeel niet en deze mensen begrijpen hem/haar niet. Logisch natuurlijk want de ondernemer heeft in dit soort situaties de lat vaak op zijn eigen (veel te hoge)  niveau liggen. Daarnaast maakt hij of zij te weinig tijd vrij om de nieuwe medewerkers in te werken. “Dat snappen ze toch zeker wel’ of “ze zeiden toch dat ze alles konden, toen ik ze aannam” is in dat verband een veel gehoorde klacht (achteraf, als het kalf wederom een keer verdronken is en het nieuwe personeelslid weer af geserveerd is).

Jammer, want dit kost naast veel tijd en geld, enorm veel frustratie van u als ondernemer. En die frustratie verlamt u in uw dagelijks werk waar u normaal zo goed in bent. Het gevolg is dat als u niet oppast, terug boert in plaats van groeit. Dit is de grootste valkkuil van heel veel ondernemers.

Nu zult u dit mogelijk herkennen en zichzelf afvragen wat u hieraan kunt veranderen. Het antwoord is eenvoudig doch de oplossing vergt een andere kijk op het probleem.

In de hiervoor geschetste situatie breidt u uw personeel uit om de daadwerkelijke business van uw bedrijf te verbreden. Dit is een primaire reactie want het beantwoord rechtstreeks aan de vraag van de markt. U gaat hierbij echter voorbij aan het feit dat u zichzelf in een managersrol dwingt en dat wilt u eigenlijk niet.

Om dat probleem op te lossen zou u dus kunnen kiezen voor een professionele Personal Assistant die u in deze fase ontlast en u op een prettige manier helpt bij het ontwikkelen van de managerszijde van uw bedrijf. Omdat een freelance PA ook voor enkele uren per week ingehuurd kan worden, zullen de financiële gevolgen in acceptabele overeenstemming met de groei van het bedrijf gebracht. 

Het is zonde om de groei van uw bedrijf om deze reden te blokkeren. Ik zou u graag eens in een persoonlijk gesprek willen uitleggen wat een PA voor u kan betekenen.

Schroom niet om mij te bellen of te mailen.

For U

Annet Nijhoff

 

annet-for-u1